Logo Storteboom

“Ik waardeer mijn
collega’s enorm”

Bastiaan van de Berg, Assistent Manager Operations Agri

Het verhaal van Bastiaan van de Berg, Assistent Manager Operations Agri

Assistent Manager Operations Agri Bastiaan van den Berg is inmiddels vier jaar werkzaam bij Storteboom en dat bevalt hem maar al te goed. “Sleur is niet voor mij weggelegd.”

Bastiaan staat niet graag stil, gelukkig zit hij met een flink takenpakket bij Storteboom op de juiste plek. “Ik houd mij bezig met de organisatie, inkoop en planning. Ik zet mij in op meerdere vlakken. Dit kan hectisch zijn, maar dat is juist precies wat ik fijn vind. Voor mij geen werk waarbij ik de dagen uitzit.”

Beter samen

Hoe Bastiaan zichzelf als collega zou omschrijven? “Eigenlijk zou je deze vraag aan mijn collega’s zelf moeten stellen, haha! Ik hoop dat ik een behulpzame collega ben, die graag een goede en ontspannen sfeer behoudt. Op de werkvloer hebben we vaak te maken met een hoge werkdruk. Dat hoort erbij. Ik vind het dan belangrijk om mijn collega’s niet op de kast te jagen, maar hen juist te helpen om vanuit de rust het probleem aan te pakken. Ik waardeer mijn collega’s ook enorm. Je staat er nooit alleen voor. Als je ergens niet uitkomt, is er altijd wel een helpende hand beschikbaar die je kan ondersteunen.”

Studie

De weken zijn hectisch en vrijwel nooit hetzelfde. Al maakt Bastiaan niet de hele week op de werkvloer mee. “Ik ben drie dagen op kantoor aanwezig, de andere twee dagen volg ik de opleiding Bedrijfskunde. Deze studie gebruik ik om mijzelf verder te ontwikkelen. Storteboom maakt het mogelijk dat werknemers hier de ruimte voor krijgen, daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Ontwikkeling wordt binnen de organisatie enorm gewaardeerd en iedereen is  bereid om hierbij te helpen.”

Werkplezier

De overige drie dagen, betreedt hij de werkvloer met veel plezier. “Waar ik het meeste werkplezier uithaal? De uitdaging en het hoge tempo. Ik vind het geweldig om overal het beste uit te halen en er iedere keer weer zo goed mogelijk uit te komen. Dit betekent wel dat deze rapheid je moet liggen: als jij van plan bent rustig om 9 uur te starten, achterover te leunen tot 5, om vervolgens weer uit te klokken; dan zit je hier verkeerd. Het werk kan onvoorspelbaar zijn, je moet tegen deze hectiek en verandering kunnen.”

Gewoon hartstikke leuk

Storteboom kan zich het beste omschrijven als een fijn no-nonsense bedrijf, waar mensen met beide benen op de grond staan. “De laatste tijd zorgt een nieuwe wind door het bedrijf echter wel voor een modernere uitstraling. Alles is in beweging. Toch blijven we een nuchter bedrijf, als je bevlogen met het werk bezig bent en je taken gewoon goed uitvoert, krijg je daar veel waardering voor. Het is eigenlijk heel simpel, maar krachtig: wat je ziet, is wat je krijgt! We zijn gewoon een hartstikke leuk bedrijf en dat mogen we best uitstralen.”