Logo Storteboom

Alles op alles voor
een beter leven

Koploper in dierenwelzijn. Wij produceren kipproducten met aandacht voor de kip.

Kip produceren met aandacht voor de kip: hoe dan?

We produceren onze producten met veel aandacht voor het welzijn van de kippen. Wereldwijd is Nederland koploper in het verbeteren en doorontwikkelen van maatregelen ter bevordering van dierenwelzijn. Wij zetten alles op alles om in de keten grote stappen vooruit te zetten. Elke dag proberen we het verschil te maken, samen met onze pluimveehouders en afnemers. Samen boeken we de grootste vooruitgang. Hieronder lees je de drie aspecten in de pluimveebranche waar wij het meest waarde aan hechten.  

Veilig gebruik van diergeneesmiddelen

Storteboom heeft een strikt beleid op het gebied van antibiotica. Wij vinden het belangrijk dat diergeneesmiddelen op een verantwoorde manier worden gebruikt. Bij het gebruik houden we altijd rekening met het dierenwelzijn én met de gezondheid van de mensen die onze kipproducten eten. We beschermen ieders gezondheid: nu, en in de toekomst.

Wij streven naar een minimaal gebruik van antibiotica. Alleen op voorschrift van een dierenarts mag een kip behandeld worden met antibiotica. Wij maken geen gebruik van de antibiotica die door de WHO zijn geïdentificeerd als belangrijk voor humane toepassing (cephalosporinen en fluoroquinolonen). Dit doen we om resistentie te voorkomen.

High Welfare: wat is dat precies?

‘High Welfare’ staat voor dieren die leven in een goede omgeving en daardoor een hoger welzijn hebben. In West-Europa, en in het bijzonder in Nederland, is er een stijgende vraag naar dit soort concepten. Daar staan wij helemaal achter! Storteboom ontwikkelt samen met andere partijen, zoals afnemers, boeren en andere partners in de keten, nieuwe concepten. Zo blijven we ontwikkelen!

Veel aandacht, minder stress

Zoals je kunt lezen: wij besteden veel aandacht aan de zorg voor het welzijn van de dieren. En er is meer! Al onze medewerkers die met levend pluimvee werken krijgen trainingen en opleidingen. De verantwoordelijkheid die zij dragen is immers groot. Chauffeurs die het levende pluimvee vervoeren hebben daar ook een specifieke opleiding voor gevolgd. Verder is er natuurlijk regelmatig contact met vang- en laadploegen en met de pluimveehouders. Wij doen er alles aan om een zo optimaal mogelijk dierenwelzijn te waarborgen. 

Het hebben van stress is ook voor dieren niet goed. Daarom werken wij met moderne verdovingssystemen waardoor ze aanzienlijk minder stress ervaren. In onze slachterijen hoeven de kippen niet eerst uit de containers gehaald te worden. Ze worden bij aankomst op de slachterij direct verdoofd in de containers.

Wij nemen onze verantwoordelijkheid. Wij werken op een maatschappelijk verantwoorde manier en met oog voor het milieu en onze dieren.