Logo Storteboom

Sustainable
development goals

Wij werken hard aan 6 specifieke, wereldwijd erkende duurzaamheidsdoelen

Sustainable development goals (SDG’s)

Storteboom werkt hard aan 6 specifieke, wereldwijd erkende duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties:

Geen honger

Dierlijke eiwitten passen in een gezond dieet en leveren een bijdrage aan het voorkomen van ondervoeding. Ons beleid op het gebied van voedselveiligheid en antibiotica garandeert veilig en voedzaam voedsel, waarbij pluimveevlees qua footprint ook de vleessoort is die het best scoort.

Gender gelijkheid

Afkomst, religie, sexe of geaardheid spelen geen rol bij Storteboom. Iedereen binnen onze organisatie heeft gelijke kansen zich te ontwikkelen en we doen er alles aan om een optimale balans te realiseren tussen werk en vrije tijd.

Schoon water en sanitair

De beschikbaarheid van schoon water is van levensbelang. We zuiveren ons afvalwater en gebruiken zo weinig mogelijk water bij de productie en schoonmaak.

Eerlijk werk en economische groei

Fysieke veiligheid en sociale veiligheid hebben onze aandacht. Bij Storteboom vinden we een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen vanzelfsprekend.

Verantwoorde consumptie en productie

We maken zo efficiënt mogelijk gebruik van natuurlijke hulpstoffen en beperken de reststromen van onze productie. We doen er alles aan om de CO2 footprint van onze keten zo klein mogelijk te maken.

Klimaatactie

Door beperking van het gebruik van fossiele grondstoffen zorgen we dat er minder broeikasgassen vrijkomen. Dit geldt voor gebruik van water, gas en elektriciteit, maar uiteraard ook voor de grondstoffen die gebruikt worden voor het rijden op benzine en diesel.